درباره وبلاگ


سلام خدمت دوستان عزیز وبلاگی که مشاهده می کنید به منظور دستیابی هر چه بهتر شما به گزارش کارهای آزمایشگاه ها و جزوات دروس رشته ی بیوتکنولوژی ایجاد شده است. امیدوارم مفید واقع شود.
آخرین مطالب
نويسندگان
بیوتکنولوژی (بیوتکنولوژی میکروبی)
علم و فناوری




  دیسکاس قشنگ ترین ماهی آب شیرین

 قشنگ ترین ماهی آب شیرین باعتقاد اکثر کارشناسان ماهیهای دیسکاس هستند. دیسکاسها دارای انواع رنگاهی گوناگونند. مانند دیسکاس آبی، قهوه ایی، سبز که معمولا در 15 ماهگی بالغ می شوند. تمام شرایط و نگهداری و تکثیر آنها مشابه آنجل بهتر صورت می گیرد معمولا داخل گله خودشان همدیگر را انتخاب کنند.

 یکجفت مولد دیسکاس خوب از تخمها مراقبت می کنند. و معمولا هر 15 روز یکبار تخمریزی انجام می دهند. آب دیسکاسها باید دارای سختی 3 تا 5 درجه DH باشد و دمای آب آنها 27 درجه سلسیوس ثابت باشد. دیسکاسها تخمهایشان را روی اشیاء شیب دار می گذارند. معمولا 48 ساعت بعد از تخمگذاری تخمها باز خواهند شد.

لاروهای دیسکاس سه روز احتیاج به هیچ غذایی ندارند چون از کیسه زرده ایی مجهز که در زیر شکم دارند تغذیه می کنند.

از صبح روز چهارم بعد از تولد لاروها به بدن والدین خود می چسبند و از لعابی که از پوست آنها تراوش می شود تغذیه می شود تغذیه می کنند. بعضی معتقدند که تخمهای خراب و تجزیه شده که رشد باکتریها را همراه دارد می تواند غذای چند روز لاروهای دیسکاس باشد ولی چیزی که ثابت شده است حضور والدین در هر حالت برای غذا دادن و پرورش لاروهای دیسکاس کاملا واجب ضروری است. زمانیکه بچه ها بخوبی شنای آزاد پیدا کنند و بتوانند نوزادان میگو را بخورند می توان والدین را از آنها دور ساخت و مولدین را برای نوبت بعدی تخمریزی آماده ساخت

. تعویض آب به رشد و شادابی بچه های دیسکاس کمک می کند. زیرا آب دیسکاسها بر اثر مدفوع و غذاهای اضافی و مانده در آکواریوم آلوده و کمی اسیدی می شود که در نتیجه آب باعث سوختن لبه های باله و دم آنها خواهد شد. از طرفی دیگر بر اثر تبخیر آب املاح موجود در آب مانند نمکهای کلسیم و منیزیم باقی می مانند و آب را سنگین می کنند که برای دیسکاسها قابل تحمل نیست. بنابراین بهتر است همواره باندازه ایی که آب تبخیر می شود.

 به همان اندازه هم شما آب از آکواریوم خارج کنید. سپس آب آماده و مناسب اضافه کنید تا همواره تعادل بین املاح موجود در آب و سختی آب برای دیسکاسها برقرار باشد. (تمام نکات و شرایط مربوط به قسمت ماهی آنجل در مورد دیسکاسها صدق می کند)


واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان



سه شنبه 16 اسفند 1390برچسب:, :: 16:43 ::  نويسنده : عطیه رجائی

پشته های میان اقیانوسی

پشته های میان اقیانوسی 

انواع پشته های میان اقیانوسی بر اساس نرخ گسترش

پشته ها میان اقیانوسی را بر اساس سرعت گسترش به انواع کند با نرخ 1 تا 5 سانتی متر در سال، متوسط با نرخ گسترش 5 تا 9 سانتی متر در سال و تند با نرخ گسترش 9 تا 18 سانتی متر در سال تقسیم می کنند. هر سه نوع این پشته ها از نظر توپوگرافی، توزیع سنگها و نیز ساختارهای موجود با همدیگر فرق می کنند. اکثر دانش ما درباره ترکیب و ساختار کف اقیانوس از طریق مغزه های حفاری بیشماری که از این مناطق گرفته شده است، می باشد و این دانش از مطالعه سکانس های کف اقیانوسی که بر روی پوسته قاره ای رانده شده اند و تحت عنوان افیولیت آنها را می شناسیم، افزایش می یابد. افیولیت ها سکانس هایی هستند که حاوی سنگهای الترامافیک و مافیک و سنگهای رسوبی مناطق عمیق دریا می باشند. از طریق این سکانس ما می توانیم به نرخ گسترش پشته های اقیانوسی پی ببریم.

توپوگرافی پشته ها

در حالت دو بعدی پشته های با گسترش کند، یک فرو افتادگی محوری عمیقی دارند که 5/1 تا 3 کیلومر پایین تر از کف اقیانوس قرار دارد و یک توپوگرافی ناهموار گسله که تقریبا با محور پشته متقارن است در داخل فروافتادگی محوری، آتشفشانهای سپری به صورت متناوب قرار دارند، وضعیت قرار گیری آنها معمولا به صورت خوشه ای (Cluster) است.

پشته های با گسترش متوسط، توپوگرافی ملایمتری را نسبت به پشته های با گسترش کند نشان می دهند فرو افتادگی مرکزی در این پشته ها عموما بین 100 تا 200 مترعمق دارد و آتشفشانهای مرکزی تقریبا به صورت ممتد قرار دارند.

پشته های با گسترش سریع دره محوری ندارند. آتشفشانهایی که در مرکز ریفت قرار دارند بسیار پیوسته و ممتد هستند و فروافتادگی یا قله پشته کوچک است. توپوگرافی این رشته برخلاف نوع گسترش کند، هموار است.

پشته های اقیانوسی اگر چه در مقیاس های کوچکتر به صورت پیوسته هستند ولی در مقیاس های بزرگتر و ناحیه ای این پشته ها توسط گسلهای ترانسفورم جابجا می‌شوند و از حالت پیوستگی خارج می شوند.

سنگ شناسی پشته ها

از نظر سنگ شناسی، سنگهای الترامافیک موجود در پشته های با گسترش کند و سریع با هم متفاوت است. پوسته اقیانوسی ایجاد شده در حقیقت از ذوب بخشی گوشته فوقانی که ترکیب آن پریدوتیتی است، ایجاد می شود. اگر پریدوتیت با سرعت زیادی ذوب شود یا حجم ذوب زیاد باشد در این صورت سنگهای الترامافیک هارزبورژیتی را ایجاد خواهد کرد ولی اگر حجم ذوب کم باشد لرزولیتی خواهد بود. لذا در اقیانوسهای با گسترش کم که نرخ ذوب کم می باشد سنگهای الترامافیک ایجاد شده از نوع لرزولیتی ولی در اقیانوسهای با گسترش تند سنگهای تولید شده.

 


واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان



پنج شنبه 11 اسفند 1390برچسب:, :: 11:1 ::  نويسنده : عطیه رجائی

ترفند جالب باکتری ها برای فرار از واکسن

محققان دانشگاه آکسفورد در یافته اند ، برخی باکتری ها نظیر «پنوموکوک» با تغییر شکل ظاهری باعث فریب سیستم ایمنی و فرار از واکسن می شوند.

به گزارش ایسنا عملکرد واکسن ، تعلیم دادن سیستم ایمنی برای حمله به عفونت های منحصر به فرد در بدن است ؛ به طور مثال عملکرد واکسن کزاز ساختن آنتی بادی در بدن برای هدف قرار دادن سم است.

به گفته دکتر روری باودن ، یکی از محققان دانشگاه آکسفورد ، بسیاری از واکسن ها عملکرد درستی دارند ، چرا که باکتری یا ویروس تغییر شکل نیافته را هدف قرار می دهند ، اما تغییر شکل ظاهری باکتری «پنوموکوک» (pneumococcus) باعث کاهش اثر بخشی واکسن در طولانی مدت می شود. عفونت با باکتری پنوموکوک باعث بروز مننژیت و ذات الریه می شود و سالانه 800 هزار کودک زیر پنج سال در اثر عفونت های پنوموکوکی جان خود را از دست می دهند. در بررسی های اخیر محققان دریافتند برخی باکتری های پنوموکوک با تغییر پوشش بیرونی خود ، سیستم ایمنی را فریب داده و از واکسن فرار می کنند و برای این کار از بخش هایی از DNA باکتری های مرده استفاده می کنند.



یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 14:24 ::  نويسنده : عطیه رجائی

دانستنی هایی در مورد دندان عقل

یکی از رایج ترین مشکلات دختران و پسران جوان در رده سنی 19-18 سالگی تا حدود 30 سال ، دردسرهایی است که بابت دندان عقل متحمل می شوند. افراد مسن تر هم کمابیش با این مشکلات درگیر هستند ولی معمولاٌ مشکلات دندان عقل بیشتر در بیماران جوان دیده می شود. هر سال میلیون ها نفر بیمار که اغلب جوان هستند ، در کلینیک های دندانپزشکی در سراسر دنیا از شر دندان های عقل خود خلاص می شوند. بیماران کلافه معمولاٌ از شرایط عذاب آور دندان عقل می پرسند ، این دندان عقل اصلاٌ چیست؟ چرا اینقدر دیر در می آید؟ آیا حتماٌ باید آن را کشید؟ آیا جراحی اش درد دارد؟



ادامه مطلب ...


شنبه 6 اسفند 1390برچسب:, :: 23:41 ::  نويسنده : عطیه رجائی
تصاويري از عجائب هفت‌گانه

 

چژودو در کره‌جنوبی

در جنوب شبه‌جزیره‌ کره، ‌جزیره‌ای آتشفشانی به نام چژودو وجود دارد. در دهانه کوه آتشفشان خاموش شده این جزیره، دریاچه‌ای زیبا شکل گرفته که مرکز پارک ملی جزیره چژودو است. جزیره چژودو به تازگی به فهرست عجایب هفتگانه طبیعت کره‌ زمین پیوسته است. این فهرست به ابتکار یک نهاد خصوصی به نام "عجایب هفتگانه تازه" منتشر شده است.‎

 



ادامه مطلب ...


شنبه 6 اسفند 1390برچسب:, :: 14:10 ::  نويسنده : عطیه رجائی

جلسه ی اول 24/11/90 :

میکروسکوپ ها 2 نوع اند:

1-      الکترونی

2-      نوری : برای مشاهده ی اجسام از نور مرئی یا نور مأورای بنفش استفاده می کنند.

انواع میکروسکوپ های نوری:

1-      میکروسکوپ زمینه روشن

2-      میکروسکوپ زمینه تاریک

3-      میکروسکوپ فاز کنتراست

4-      میکروسکوپ فلوروسنت : از اشعه ی مأورای بنفش استفاده می کنند. طول موجی کوتاه تر از نور مرئی و قدرت بزرگنمایی میکروسکوپ را افزایش می دهد.

در میکروسکوپ الکترونی برای مشاهده ی ذرات فوق العاده ریز به جای نور مرئی از پرتوهای الکترونی و به جای عدسی های معمولی از عدسی های مغناطیسی استفاده می شود.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


شنبه 6 اسفند 1390برچسب:, :: 10:20 ::  نويسنده : عطیه رجائی

کاهش ناگهانی وزن می تواند از علائم مراحل اولیه آلزایمر باشد

  پژوهشگران می گویند نتایج یک بررسی جدید نشان داده است افرادی که در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر هستند خیلی بیشتر از افراد سالم ، دچار کاهش ناگهانی وزن می شوند. پیش از این ثابت شده بود که ممکن است مکانیسم تنظیم وزن افراد دچار آلزایمر ، مختل شود که در این صورت با کاهش وزن ناگهانی مواجه می شوند. البته این مسئله بر اساس پیشرفت بیماری و فرم آن متفاوت بوده است. این مطالعه روی 506 فرد داوطلب انجام شد. این شرکت کنندگان تحت آزمایشات تصویر برداری مغزی با تکنیک های پیشرفته و ارزیابی های مایع مغزی - نخاعی ، برای شناسایی نشانگر های زیستی سال ها پیش از بروز اولین علائم آلزایمر در مایع مغزی - نخاعی وجود دارند.

نتایج آزمایشات مشخص کرد گروهی از شرکت کنندگان که این نشانگرها را داشتند و هیچ مشکلی در تفکر و حافظه شان نداشتند و نیز مبتلایان به ناتوانی های متوسط ذهنی ، بیشتر دچار کاهش شاخص توده ی بدنی یا همان کاهش وزن می شدند.

متخصصان در این زمینه تأکید کردند: این یافته مشخص کرد که تغییرات مغزی ناشی از آلزایمر با تغییرات سیستماتیک سوخت و سازی در مراحل بسیار ابتدایی این بیماری ، مرتبط هستند.



پنج شنبه 3 اسفند 1390برچسب:, :: 23:52 ::  نويسنده : عطیه رجائی

کشف پروتئین عامل سرطان پوست

پژوهشگران می گویند یک پروتئین موسوم به P-Rex1 را کشف کرده اند که با بروز خطرناک ترین نوع سرطان پوست (ملانوما) مرتبط است.

 

به گفته دانشمندان ، این پروتئین برای حرکت سلول هایی موسوم به ملانوبلاست ها مهم و حیاتی هستند. زمانی که این سلول ها دچار رشد غیر قابل کنترل می شوند ، سرطان پوست ملانوما بروز می کند. این دانشمندان دریافتند موش هایی که این پروتئین را نداشتند ، در برابر متاستاز (گسترش به سایر نقاط بدن) سرطان ملانوما مقاوم بودند. زمانی که محققان سلول های ملانومای انسانی و بافت سرطانی را از نظر این نوع پروتئین آزمایش می کردند ، مشاهده کردند P-Rex1 در اکثر موارد افزایش داشته است. این نشان می دهد که پروتئین مورد نظر نقش مهمی را در گسترش سرطان ایفا می کند. " چانینگ در" مجری این طرح گفت: سال ها پیش فهرستی از 82 پروتئین تهیه کردیم و بر روی P-Rex1 متمرکز شدیم و در نهایت متوجه شدیم جهش های ایجاد شده در ژنی موسوم به BRAF در بروز ملانوما نقش مهمی دارد.

داروی Vemurafenib با متوقف سازی تنظیم این پروتئین ، نخستین درمان آزمایشی هدایت شده برای جهش BRAF است ، اما این فقط در مرحله آزمایش است. هر چند آزمایش های بالینی نشان داده این درمان تأثیر مهمی در زنده نگه داشتن بیماران دارد.



چهار شنبه 3 اسفند 1390برچسب:, :: 23:22 ::  نويسنده : عطیه رجائی