درباره وبلاگ


سلام خدمت دوستان عزیز وبلاگی که مشاهده می کنید به منظور دستیابی هر چه بهتر شما به گزارش کارهای آزمایشگاه ها و جزوات دروس رشته ی بیوتکنولوژی ایجاد شده است. امیدوارم مفید واقع شود.
آخرین مطالب
نويسندگان
بیوتکنولوژی (بیوتکنولوژی میکروبی)
علم و فناوری




هو المحبوب

با سلام

تدریس خصوصی زیست شناسی دبیرستان و پیش دانشگاهی در شهر های تهران و اراک . چنانچه مایل به شرکت در کلاس های زیست دارید به مدیریت وبلاگ ایمیل ارسال کنید.

با تشکر مدیریت وبلاگ



سه شنبه 21 مرداد 1393برچسب:تدرس خصوصی ، زیست شناسی ، دبیرستان, :: 22:11 ::  نويسنده : عطیه رجائی

Making a Flu Vaccine Without the Virus

sn-fluvirus.jpg

 

A new vaccine strategy could make flu shots cheaper, safer, and easier to produce. Using synthetic messenger RNA (mRNA) instead of proteins purified from viruses, German scientists have shown they can protect mice, ferrets, and pigs against influenza. "This is a very interesting new approach," says Hans-Dieter Klenk, a virologist at the University of Marburg in Germany who was not involved in the work. 

Now, most flu vaccines consist of hemagglutinin and neuraminidase, the two proteins covering the surface of the virus. To produce these molecules, the three predominant influenza strains are cultured in fertilized chicken eggs or, increasingly, in cell culture. Virus is then harvested and broken up so that the two proteins can be purified



ادامه مطلب ...


سه شنبه 14 آذر 1391برچسب:, :: 11:27 ::  نويسنده : عطیه رجائی

هو المحبوب

سلام

از تمامی دوستان برای کاری فوق العاده جالب دعوت به عمل می آید:

اگه مطلب علمی خوندی که برات جالب بود و دوست داشتی دوستات هم اون مطلب بخونن می تونی برای ما ارسال کنی.

راستی این مطالب با نام خودتون در وبلاگ قرار میگیره.

منتظر مطالب جالب و جذابت علمیتون هستم.

پست الکترنیکی مدیریت رو هم دارید ؛ مطلابتون رو به این پست ارسال کنید.

(توجه : در هنگام ارسال مطلب موارد زیر را رعایت کنید:

ذکر نام و نام خانوادگی - رشته و مقطع تحصیلی - دانشگاهتون)



شنبه 27 آبان 1391برچسب:, :: 23:7 ::  نويسنده : عطیه رجائی

استاد: جناب آقای شجاعی سعدی

جلسه دوم 23/11/91:

Growth رشد : افزایش منظم و هماهنگ تمامی اجزای سلول.

برآیند رشد را تکثیر می گویند.

Generation time (G.T or D.T) : مدت زمانی که طول بکشد یک میکروب تحت شرایط استاندارد (تعداد باکتری) 2 برابر شود (سرعت رشد میکروب). هر چه G.T کوتاه تر باشد سرعت رشد باکتری بیشتر است.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


پنج شنبه 27 مهر 1391برچسب:, :: 22:57 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

 

2.2.5        صنایع نساجی (زیست فناوری سفید)

کاربردهای زسیت فناوری در صنعت نساجی از حدود صد سال قبل با به کارگیری آنزیم های آمیلاز استخراج شده از مالت برای زدودن آهارهای نشاسته ای آغاز شد. با پیشرفت صنایع نساجی و ضرورت کاهش هزینه ها در تولید انبوه ، زیست فناوری راه حل های فزاینده ای را به این صنعت ارائه داده است. استفاده از ابزارهای کنترل ، آنالیز و شناسایی همچون زیست حسگر ها به منظور شناسایی رنگ ، شناسایی الیاف گرانبها از سایر الیاف و تولید صافی ها و پوشش های محافظ در صنعت نساجی ، اصلاح مواد خام مثل پنبه ، پشم و کتان ، کرم ابریشم و تولید مواد جدید از جمله بیوپلیمرها و نیز فرآیندهای آنزیمی برای آماده سازی ، محافظت و بهبود کیفیت پارچه های تولیدی از نمونه دستاوردهای زیست فناوری در صنعت نساجی است.

کاربرد زیست فناوری در صنایع مختلف که منجر به تولید فرآورده های گوناگون با صرف هزینه و انرژی کمتر ، ضایعات اندک و کمترین اثر مخرب بر محیط زیست می شود موجب شده است که این فناوری به یکی از پاک ترین و در عین حال سودآورترین بخش های صنعت شهرت یابد و امکان تولید فرآورده هایی که قبلاً وجود داشته یا تهیه دشواری داشته است فراهم شود.

 

ادامه دارد...

منبع : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

 



یک شنبه 26 شهريور 1391برچسب:, :: 18:8 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

2.2.4        زیست فناوری در نفت ، گاز ، پتروشیمی (زیست فناوری خاکستری)

استفاده از زیست فناوری در این صنعت بحث جدیدی است که در سال های اخیر در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. نمونه بارز آن را می توان در ازدیاد برذداشت از مخازن نفت به وسیله میکروارگانیسم ها مشاهده کرد. از آنجا که پس از استخراج اولیه و ثانویه نفت قسمت قابل توجهی از آن در چاه ها باقی می ماند ، روش های مختلفی به منظور استخراج مابقی نفت به وجود آمده است که از آن جمله می توان به توسعه روش های زیستی و استفاده از باکتری های مقاوم به حرارت و فشار نام برد. مباحث ظریف تر در استفاده از توانمندی های زیست فناوری در صنعت شامل زمینه های مختلفی است که از آن جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-          ارتقای کیفی محصولات نفتی که مهمترین آنها حذف گوگرد و نیتروژن و فلزات سنگین برای بهبود کیفیت نفت استخراجی است.

-          تشخیص مناطق حاوی مواد هیدروکربنی و نفتی به کمک شناسایی میکروارگانیسم های خاصی که در این محل ها زندگی می کنند و منبع تأمین انرژی مورد نیاز برای حیات آنها نفت ، گاز و سایر مشتقات موجود در این مخازن است.

-          تسهیل انتقال نفت در لوله ها با روان تر کردن این محصولات به کمک میکروارگانیسم هایی که از مواد سنگین موجود در نفت خام به عنوان منبع غذایی استفاده کرده و آنها را به ترکیبات ساده تر تبدیل می کنند.

ادامه دارد...

منبع : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی



یک شنبه 26 شهريور 1391برچسب:, :: 18:7 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

2.2.3        زیست فناوری و محیط زیست (زیست فناوری خاکستری)

حذف مؤثر آلاینده های خطرناک از محیط زیست با استفاده از ارگانیسم های پالایشگر و استفاده از فنون حفظ ، نگهداری و بهره برداری مناسب ذخایر ژنتیکی از جمله کاربردهای زیست فناوری در زمینه محسط زیست است. از جمله کاربردهای زیست فناوری در زمینه محیط زیست می توان استفاده از فنون حفظ ، نگهداری و بهره برداری مناسب از ذخایر ژنتیکی و نیز مطالعه و توسعه تنوع زیستی و حفاظت از گونه های در حال انقراض و حتی بازگرداندن گونه های منقرض شده نام برد.

پهنه جغرافیایی گسترده و تنوع اقلیمی کم نظیر و موانع طبیعی گوناگون سبب شده است تا در طول زمان تنوع ژنتیکی بی نظیری در کشور ایجاد و تثبیت شود و کشور ایران در زمره مناطق منحصر به فرد از لحاظ تنوع زیستی قرار گیرد. با توجه به غنای گونه ای در گشور ، اتخاذ تدابیری برای حفاظت از آنها ضروری به نظر می رسد. اولین اقدام در این راستا شناسایی دقیق گونه ها با استفاده از تکنیک های نوین است.

زیست فناوری در پاکسازی محیط زیست نقش بسیار مهمی را بر عهده دارد. تکنولوژی های فعلی مشکلات بسیاری را فراره زندگی بشر قرار داده است. آلودگی های زیست محیطی ، حجم زیاد زباله ها و مواد زائد غیر قابل تجزیه ، آۀودگی بیش از حد هوا ، از بین رفتن تدریجی لایه ازن ، بروز تغییرات شدید جوی ، افزایش دمای زمین ، بالا رفتن سطح آب اقیانوس ها و دریا ها ، همه پیامد های ناگواری است که علم و تکنولوژی حاکم در اثر بی توجهی و استفاده نا صحیح بشر برای ما به ارمغان آورده است.

پدیده زیست پالایی (Bioremediation) از جمله روش های بیوتکنولوژیک به معنای به کارگیری موجودات زنده برای حل مشکلات زیست محیطی است و شامل هر فرآیندی می شود که طی آن موجود زنده به کار گرفته می شود تا محیط زست آلوده را به حال اصلی و اولیه خود برگرداند.

به طور خلاصه استفاده از زیست فناوری در پاکسازی محیط زیست را می توان به این شکل بیان کرد : حذف مؤثر آلاینده های خطرناک از محیط زیست از جمله آلاینده های نفتی ، سموم شیمیایی آلاینده های حاصل از صنایع مانند فلزات سنگین و دیگر آلاینده های هوا ، آب و خاک با استفاده از میکروارگانیسم ها یا گیاه های پالایشگر که قادرند این آۀاینده ها را مصرف کرده و آنها را به ترکیبات غیرسمی تبدیل کنند.

ادامه دارد...

منبع : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی



یک شنبه 26 شهريور 1391برچسب:, :: 17:59 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

2.2.2        زیست فناوری پزشکی (زیست فناوری قرمز)

تأمین سلامت و بهداشت جمعیت 6 میلیاردی کره زمین از طریق تولید داروهای نوترکیب و واکسن ها ، تشخیص سریع تر و مؤثر تر بیماری های گوناگون از جمله بیماری های ژنتیکی و دستیابی به روش های کم هزینه برای درمان بیماری ها و یافتن درمان بیماری ها و یافتن درمان بیماری های صعب العلاج از قابلیت های زیست فناوری پزشکی است.

در طی سال های طولانی ، کنترل و مداوای بیماری ها با فرستادن دارو به بدن بیمار به کمک قرص ، کپسول ، آمپول ، محلول های خوراکی و پمادها صورت پذیرفته است. اگرچه این روش ها هنوز هم به صورت گسترده ای کاربرد دارند ، اما در مواردی که دوره معالجه طولانی مدت است و مقدار داروی وارد شده به بدن هم باید زیاد باشد ، با مسائل و مشکلاتی همراه است. یکی از مشکلات کنونی مصرف داروها ، نوسانی بودن سطح دارو در بدن است که فرد را مجبور به مصرف دارو در فواصل معین می کند. این امر علاوه بر اینکه بدن را هر بار با نوسان های نامطلوب و مضر روبرو می سازد در مواردی که بیماران باید در یک دوره طولانی مدت آن دارو را مصرف کنند خسته کننده خواهد بود و اغلب آنان فراموش می کنند دارو در زمان تعیین شده مصرف کنند. افزون براین ، مواد دارویی می توانند بر روی برخی از اعضای دیگر بدن با عوارض جانبی همراه باشند. سمیت و آثار زیان بار داروهای شیمی درمانی بر سیستم عصبی و دفاعی بدن ، عوارض برخی داروها داروهای خوراکی بر معده و کلیه و نیز دفع سریع بسیاری از این داروها از بدن بدون آنکه اثر درمانی خود را اعمال کرده باشند ، از جمله مسائلی است که در روش های رایج مصرف دارو پاسخی برای آن وجود ندارد. به منظور غلبه بر این مشکلات ، در چند دهه گذشته حامل ها و نانوحامل هایی از جنس پلیمر یا چربی به وجود آمده که دارو در آن ها قرار گرفته و به بدن فرستاده می شوند. دانش زیست فناوری تلاش دارد ساملنه هایی برای انتقال دارو به بدن طراحی کند که زیست سازگار باشند ، برای بدن عوارض جانبی ایجاد نکنند و مهمتر از همه اینکه دارو تحت سرعت مشخص یا در مکان مشخص ، برحسب نیاز بدن یا نوع بیماری از این حامل ها رهایش شود. به این ترتیب انتقال دارو بهبود می یابد ، رهایش حتی در نقاط ویژه ای از بدن که انتقال دارو به صورت معمولی ممکن نیست (مثل مغز) قابل انجام است و آثار سمی برخی داروها مثل داروهای ضد سرطان در تمام بدن پخش نمی شود که منجر به ریزش مو و کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن شود و فقط در همان محدوده تومور ، دارو رهایش می شود.

در بخش مهندسی پزشکی نیز زیست فناوری توانسته با کمک طراحی حامل های پلیمری که نانوذراتی مثل طلا ، نقره ، آهن و کادمیم سولفات (مورد استفاده در عکسبرداری و ردیابی) را حمل می کنند تصویربرداری را دقیق تر کند و سرعت تشخیص را افزایش دهد و آثار سمی این نانوذرات فلزی که برای عکسبرداری به بدن وارد می شوند را کاهش دهد.

مهندسی ژنتیک به عنوان یکی از پایه های اصلی زیست فناوری پزشکی توانسته است دورنماهای تازه ای را در پزشکی و درمان بگشاید. مشخص ترین کاربرد آن تولید انواع پروتئین ، مثلاً هورمون ها و فاکتورهای رشد است. می توان ژن هایی که این پروتئین ها را تولید می کند به DNA موجودات دیگری مثل باکتری ، گوسفند یا گاو وارد کرد. اگر DNA نوترکیبی را که به این شکل به وجود آمده است به باکتری وارد کنند ، با رشد و تقسیم سلولی ، باکتری های جدید دیگری به وجود می آیند که همگی آنها دارای ژن تولید این پروتئین در DNA خود هستند. این فرآیند را اصطلاحاً کلون کردن می گویند. در حال حاضر کلون سازی حیواناتی چون گوسفند و گاو نیز توسط مهندسی ژنتیک دسترس پذیر شده است. DNA نوترکیب حاوی ژن پروتئین را به سلول تخمک حیواناتی مثل گوسفند وگاو انتقال می دهند. سپس این سلول تخمک به رحم گوسفند یا گاو مادر ، سرانجام بزغاله یا گوساله ای به وجود می آید که دارای ژن آن پروتئین در بدن خود است. چنین گوسفندی یا گاوی در تمام زندگی اش تولید کننده آن داروی پروتئینی خاص خواهد بود که به راحتی می توان آن را از شیر این حیوانات استخراج کرد.

همچنین تولید بافت ها و اندام های جدید در آزمایشگاه برای پیوند زدن ، از دیگر موضوعاتی است که در زیست فناوری پزشکی در حال پیگیری است و آینده امیدوارکننده ای برای آن پیش بینی می شود.  

ادامه دارد....

منبع : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

 



سه شنبه 21 شهريور 1391برچسب:, :: 17:3 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

2.2.1        زیست فناوری کشاورزی (زیست فناوری سبز)

در قرن حاضر افزایش بی رویه جمعیت و نیاز به تأمین مواد غذایی باعث شد در زمینه علوم کشاورزی و مواد غذایی شاهد یک گذر جدی و اجتناب ناپذیر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پیشرفته و به کارگیری روش های نوین زیست فناوری در تولید محصولات زراعی و دامی باشیم. در این حوزه ، زیست فناوری به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم می شود. بیوتکنولوژی گیاهی ، کاربردهای حال و آینده مهندسی مواد خام حاصل از گیاهان است که شامل عملکرد محصولات ، تغییر ترکیب محصول (اسیدهای چرب ، پروتئین ها ، طعم ، رنگ و...) بهبود ترکیب تغذیه ای ، تبیین ژن های جدید (پروتئین ها ، سیستم تثبیت نیتروژن) ، بهبود قابلیت نگهداری (انبارداری ، طول عمر نگهداری) کاهش مراحل فرآیند و بهبود مقاومت می باشد. در بخش بیوتکنولوژی حیوانی نیز هدف بهبود کیفیت مواد غذایی از جمله بالا بردن میزان به طور مثال شیر و گوشت حیوانات ، بهبود مقاومت در برابر بیماری ها و تولید گوشت و شیر بهتر است. تاکنون گیاهان زراعی تراریخته پرمحصول و مقاوم مانند ذرت ، برنج ، سویا ، گوجه فرنگی و گندم تولید شده و روش های نوین زیست فناوری در افزایش تولید شیر و گوشت دام مؤثر واقع شده اند. به طور کلی عمده ترین کاربردهای زیست فناوری کشاورزی را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد :

-          ایجاد گیاهان مقاوم به حشرات و آفت ها

-          ایجاد گیاهان تحمل کننده علف کش ها

-          ایجاد گیاهان مقاوم به بیماری های ویروسی و قارچی

-          ایجاد گیاهان مقاوم به شرایط مانند سرما ، گرما و شوری

-          ایجاد گیاهان دارای ارزش های غذایی ویژه و با طعم و عطر بهتر

-          ایجاد گیاهان دارای خاصیت درمانی – پیشگیری

-          ایجاد گیاهان دارای خصوصیت متابولیکی تغییر یافته مانند رشد سریع و راندمان کشت بالاتر

-          ایجاد دام های تراریخته دارای خصوصیات ویژه ای مانند تولید شیر زیاد یا گوشت کم چربی

-          ایجاد جانورانی که به عنوان کارخانه تولید آنتی بادی و واکسن و دارو عمل کنند

-          ایجاد ماهی ها و سایر دام هایی که با سرعت زیاد رشد می کنند.

ادامه دارد...

منبع : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی



سه شنبه 21 شهريور 1391برچسب:, :: 16:57 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

2.      زیست فناوری نوین

در تقسیم بندی زمانی می توان سه دوره را برای تکامل زیست فناوری قائل شد:

Ø      دوره تاریخی که بشر با به کار گیری ناخودآگاه فرآیند های زیستی به تولید محصولات تخمیری مانند نان ، لبنیات ، سرکه ، نوشیدنی های الکلی و... پرداخت.

Ø      سال های نخست قرن بیستم که انسان با به کار گیری آگاهانه فنون تخمیر و کشت ریزسازواره ها (میکروارگانیسم ها) در محیط های مناسب و سپس استفاده از دستگاه های تخمیر (فرمانتور ها) برای تولید آنتی بیوتیک ها ، آنزیم ها ، مواد غذایی و سایر ترکیبات به گسترش این علم در حوزه زیست فناوری سنتی پرداخت.

ادامه دارد....

منبع : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی



ادامه مطلب ...


سه شنبه 21 شهريور 1391برچسب:, :: 16:49 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 تا به حال اعضای بدنتان را با کوچک ترین جزئیاتشان دیده اید؟

 در اینجا تصویر جالب و شگفت انگیز (حتی شاید ترسناک) 25 عضو بدن را که در زیر یک میکروسکوپ الکترونی قرار گرفته اند مشاهده می کنید.

1. مژه ها
 


ادامه مطلب ...


دو شنبه 20 شهريور 1391برچسب:, :: 23:16 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 ساخت نانوفیبر برای ترمیم زخم بافت

دانشمندان نانوفیبری ساختند که می تواند بعد از تزریق ، بافت های زخمی را ترمیم کند.

دانشمندان برای نخستین بار موفق به ساخت نانوفیبر کروی و ستاره ای شکل با استفاده از پلیمر های زیست تخریب پذیر شدند که با تزریق این نانوفیبر به همراه سلول به قسمت جراحت دیده ، می توان آن را ترمیم کرد.

این روش جدید ، امیدی است برای افرادی که دچار جراحت های عمیق در بافت های غضروفی خو شده اند و زخم های آن ها ترمیم نشده است.

این روش جدید ، جایگزین مناسبی برای روش ACI است که هم اکنون به عنوان درمان بالینی برای ترمیم غضروف ها استفاده می شود. کیفیت ترمیم در روش ACI خوب نیست زیرا در این روش سلول هایی که تزریق می شوند توسط محیط طبیعی بدن پشتیبانی نمی شوند. نانوفیبر های کروی شکل که در درون آن ها خالی است ، از حفره های بسیاری تشکیل شده اند که به آن ها اجازه می دهد مواد غذایی به راحتی از بین آن ها عبور کند. نانوفیبر ها توخالی به همراه سلول ها به قسمت جراحت دیده بدن تزریق می شوند و بعد از عملیات تزریق ، این نانوفیبر ها تخریب و جذب بدن می شوند و در این هنگام سلول هایی که به بدن تزریق شدند عملیات ترمیم را انجام می دهند.



جمعه 10 شهريور 1391برچسب:, :: 22:46 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

 

 

 1.      زیست فناوری

زیست فناوری (بیوتکنولوژی) دانشی است آمیخته با اصول و قواعد مهندسی که هدف آن فراهم آوردن امکانات و بهبود خدمات در زمینه های زیستی و در جهت سودرسانی به بشر است.

شروع زیست فناوری با تخمیر سنتی برای تولید نان در مصر و چین همراه بود. بعد از جنگ جهانی اول (1914) زیست فناوری در مرحله جدیدی قرار گرفت و این عبارت (بیوتکنولوژی) ، در سال 1919 از سوی یک مهندس کشاورزی مجارستانی (Karl Ereky) برای اولین بار به مفهوم کاربرد علوم زیستی و اثر متقابل آنها در فناوری های ساخت بشر به کار برده شد. با تولید پنی سیلین در سال 1940 در خلال جنگ جهانی دوم و با توجه به ضرورت های آن دوره ، انقلاب بزرگی در علم بیوتکنولوژی و پزشکی به وقوع پیوست و مهندسی زیست فرآیند به مفهوم واقعی همزمان با تولید صنعتی پنی پنسیلین شروع شد. توسعه مهندسی زیست فرآیند در طی این سال ها با شناخت تکنولوژی تولید پروتئین های تک یاخته (SCP) در سال 1960 دنبال شد. پروتئین تک یاخته در واقع توده سلولی میکروبی است که به عنوان منبع پروتئین برای غذای انسان یا خوراک دام استفاده می شود. در اواخر سال 1970 زیست فناوری راه حل جدیدی برای رفع بحران سوخت و انرزی ارائه داد که در آن تهیه سوخت های زیستی به جای فسیلی مد نظر قرار گرفت. با این حال به دلیل هزینه های بالایی که این پروژه های صنعتی متحمل شدند روند پیشرفت و توسعه متوقف شد و در عمل قابلیت های واقعی این دانش تشخیص داده نشد. اما امروزه ورود تکنولوژی به علم ژنتیک و ابداع شاخه کاربردی جدیدی به نام مهندسی ژنتیک ، به ظهور فناوری های نوین زیستی منجر شده که امکان شناخت توانایی های زیست فناوری را پررنگ تر ساخته است. دو گام مهمی که در آغاز در این زمینه برداشت شد و نقش تکنولوژی را در علوم زیستی به حد اعلی رساند کشف ساختار DNA در سال 1953 دیگری انتقال موفقیت آمیز DNA از یک موجود زنده به یک موجود زنده دیگر در سال 1973 بود. کشف این قابلیت آشکار ساخت که می توان DNA معیوب را به وسیله انتقال قطعات DNA سالم مشابه با آن به سلول ترمیم کرد. به دنبال این موفقیت حیرت انگیز توسعه فناوری زیستی در تمام ابعاد آغاز شد.

تولید انسولین انسانی نوترکیب (1978) ، سنتز هورمون رشد (1979) ، اولین واکسن نوترکیب هپاتیت ب (1986) ، اولین پیوند مغز استخوان میمون و انسان در جهت درمان ایدز (1995) ، ظهور اولین حیوان شبیه سازی شده به نام دالی (1979) و کشف و مطالعه سلول های بنیادی جنینی (1998) گام های دیگری در توسعه و بهبود خدمت رسانی به نسل بشری به کمک زیست فناوری محسوب می شود.

با مطالعه تاریخچه زیست فناوری می توان فهمید که این علم از همان آغاز پیوند جدایی ناپذیری با زندگی روزمره بشر داشته است و اگر چه در آغاز بر صنعت مواد غذایی و تلاش برای رفع مشکلاتی چون سوء تغذیه یا قحطی استوار بوده است. اما امروزه این دانش بیشترین سرمایه گذاری خود را به سمت توسعه روش های نوین از جمله مهندسی ژنتیک و تجاری ساختن محصولات آن سوق داده است. مهندسی ژنتیک امیدوار است بتواند پروتئین های درمانی ، دارو ها ، میکروب ها ، قارچ ها و حتی برخی از سلول های انسانی را برای درمان به کار گیرد. نهیه و تولید صنعتی گیاهان تراریخته برای افزایش کیفیت و خاصیت موتد غذایی و رفع مشکلات تغذیه از دیگر برنامه هایی است که در این عرصه دنبال می شود.

 ادامه دارد....

منبع : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی



جمعه 10 شهريور 1391برچسب:, :: 22:42 ::  نويسنده : عطیه رجائی

تفاوت پلاسما با سرم خون:

پلاسما :

پلاسمای خون قسمت مایع خون و فاقد سلول‌های خونی است. پلاسما ۵۵ درصد خون را تشکیل می‌دهد. مایعی است که ۹۱ درصد آن را آب، ۱ درصد آنرا را املاح و یونهای معدنی، ۷ درصد آن را پروتئینهای پلاسما، و ۱ درصد باقی مانده را ویتامین‌ها، مواد قندی و لیپیدی، هورمون‌ها، اسیدهای آمینه، گلوکز و چربی و مواد دفعی تشکیل می‌دهند.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


چهار شنبه 8 شهريور 1391برچسب:, :: 17:26 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 برنامه کارگاه های گروه پیشگامان انتقال ژن

و

انجمن بیوتکنولوژی ایران در 6 ماهه دوم سال 1391 

با توجه به استقبال دانشجویان در سال گذشته و جاری نسبت به کارگاه های آموزشی تئوری و عملی برگزار شده توسط گروه پژوهشی پیشگامان انتقال ژن در زمینه های مختلف بیولوژی ملکولی و بیوتکنولوژی، این گروه در ادامه همکاری های خود با انجمن بیوتکنولوژی ایران، جهت ارتقا سطح آموزشی و پژوهشی دانشجویان در مقاطع مختلف دانشگاهی، برنامه کارگاه های آموزشی عملی خود را در نیم سال دوم 1391 اعلام می نماید. 

برای کسب اطلاعات مورد نیاز هر کارگاه، بر روی عنوان همان کارگاه کلیک کنید.

 

 

عنوان کارگاه آموزشی

تاریخ

ظرفیت

گروه ها

1

اصول Real Time PCR و کاربردهای آن در علوم مختلف

6 و 7 مهرماه

32 نفر

در قالب دو گروه صبح و بعد از ظهر

 

2

استخراج اسیدهای نوکلئیک (DNA و RNA) از سلول های پروکاریوتی و یوکاریوتی

20 و 21 مهرماه

32 نفر

در قالب دو گروه صبح و بعد از ظهر

3

آشنایی با اصول PCR  و طراحی پرایمر

4 و 5 آبان ماه

32 نفر

در قالب دو گروه صبح و بعد از ظهر

4

آشنایی با نشانگرهای مولکولی مبتنی بر DNA (Molecular Markers)

18 و 19 آبان ماه

32 نفر

در قالب دو گروه صبح و بعد از ظهر

5

مهندسی ژنتیک، کلونینگ ملکولی و انتقال ژن به باکتری

9 و 10 آذر ماه

32 نفر

در قالب دو گروه صبح و بعد از ظهر

6

آشنایی با آنالیز پروتئین نوترکیب

 (SDS- PAGE & Western Blotting)

23 و 24 آذرماه

32 نفر

در قالب دو گروه صبح و بعد از ظهر

آشنایی با اصول تشخیص بیماریهای ژنتیکی و ویروسی مبتنی بر DNA

7 و 8 دی ماه

32 نفر

در قالب دو گروه صبح و بعد از ظهر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- دانشجویان و اعضای انجمن بیوتکنولوژی ایران برای ثبت نام از 20% تخفیف برخوردار هستند.

- افرادی که در 5 کارگاه از دوره های برگزار شده قبلی پیشگامان انتقال ژن شرکت کرده باشند از 50% تخفیف برخوردار خواهد گردید.

- دوره ها در آزمایشگاه های جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد گردید.

- در این دوره ها، برای شرکت کنندگانی که ساکن تهران نیستند خوابگاه با هزینه اندک در نظر گرفته شده است.

- در پایان دوره به شرکت کنندگان، گواهی معتبر با تایید انجمن بیوتکنولوژی ایران اعطا خواهد شد.

- مهلت ثبت نام برای هر دوره، 10 روز قبل از تشکیل آن دوره می باشد.

- با توجه به محدود بودن ظرفیت، اولویت با کسانی است که زودتر ثبت نام نمایند.

- علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر، به سایت www.irgtp.com مراجعه و یا با شماره تلفن های 88200114-021 و 09333954693 تماس حاصل فرمایند.

 

 



دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: 22:35 ::  نويسنده : عطیه رجائی

مسابقه آزمايشگاهي زيست شناسي  دبيرستان هاي شهرستان تنگستان

بهمن ماه 1386

سؤالات تئوری

1-  در كدام جانور زير پرده ديافراگم وجود ندارد؟

1) كبوتر        2) موش       3)  خرگوش          4) كانگورو

2- در سرخرگ‌هاي وابران كليه  و سرخرگ ششي به ترتيب چه خوني جريان دارد؟

1) تيره - روشن      2) روشن - روشن          

3) تيره – تيره         4) روشن – تيره

3-  به دهلیز چپ وراست به ترتیب چند سیاهرگ وارد می شود ؟ (اعداد را از راست به چپ بخوانید )

  1) 2-2           2) 3- 4         3)4- 3         4) 4-2

4- باز و بسته شدن روزنه‌ها به  ترتيب بر اساس كدام  فرآيند در سلول‌هاي نگهبان روزنه اتفاق مي‌افتد؟

  1) پلاسموليز- تورژسانس             2) تورژسانس- پلاسموليز          

  3)  تورژسانس – تورژسانس كم    4) تورژسانس زياد - پلاسموليز   



ادامه مطلب ...


دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: 22:21 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

مقدمه

زیست فناوری در یک تعریف ساده مجموعه فنونی است که از موجودات زنده برای ساخت و تغییر محصولات و یا بهبود کمی و کیفی حیوانات ، گیاهان و میکروارگانیسم ها در حهت سودرسانی به بشر بهره می گیرد. زیست فناوری به لحاظ خصوصیات ذاتی خود دانشی بین رشته ای است و از این رو نه تنها پیشرفت آن بلکه پیشرفت و تغییر و تحول در علوم مرتبط با آن (مثل ظهور نانوتکنولوژی) منجر به ورود آن به عرصه های نوین علمی و فناوری می شود. زیست فناوری از همان آغاز پیوند جدایی ناپذیری با زندگی بشری داشته است. شروع آن (زیت فناوری سنتی) با تهیه مواد خوراکی مثل خمیر نان ، سرکه ، ماست ، پنیر و ... همراه بود. تهیه سوخت های زیستی به جای سوخت های فسیلی در اواخر سال 1970 ، یکی از اولین گام هایی بود که به کمک زیس فناوری نوین برای رفع بحران سوخت و انرژی برداشته شد.  در سال های اخیر با پیشرفت علم ژنتیک ،  فناوری های نوین زیستی در تمامی ابعاد توسعه یافته است. از جمله آن می توان به تولید گیاهان مقاوم به آفت و یا گیاهان و حیوانات تراریخته ای اشاره کرد که محصول آنها حاوی پروتئین یا مواد دارویی مورد نیاز بدن فرد بیمار است و یا اینکه خواص غذایی آن بهبود داده شده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: 22:8 ::  نويسنده : عطیه رجائی

زیست فناوری ، فناوری سودآور قرن

چکیده

اگرچه زیست فناوری در آغاز با تهیه مواد خوراکی مثل خمیر نان ، سرکه ، ماست ، پنیر و ... ، پیوند جدایی ناپذیری با زندگی بشر داشته است ، اما آنچه امروزه به عنوان زیس فناوری نوین از آن یاد می شود تحولاتی است که زیست فناوری به کمک علومی چون مهندسی ژنتیک و فناوری هایی چون فناوری نانو ، در بخش های مختلفی از جمله پزشکی ، کشاورزی و محیط زیست ایجاد کرده است. پیش بینی می شود محصولات زیست فناوری در بخش پزشکی ، ( داروهای نوترکیب برای درمان بیماری های صعب العلاجی چون MS ، آلزایمر ، ایدز و انواع سرطان) و در بخش کشاورزی ( گیاهان تراریخته و ضد آفت برای تأمین نیازهای غذایی بشر) تا چند سال آینده قسمت عمده ای از بازار جهانی را در اختیار خود گیرد. تسخیر بازار توسط این محصولات ، جوامع را الزاماً به سمت استفاده از آن ها خواهد برد. سرمایه گذاری های کلان علمی و مالی انجام شده در این حوزه توسط کشورهای صنعتی نشان از اهمیت این فناوری در سرنوشت اقتصادی جوامع در آینده ای نه چندان دور دارد. اگرچه کشور ما در زمینه زیست فناوری نوین گام های قابل تقدیری برداشته است ، اما هنوز در اغلب حوزه ها ، با مرزهای رقابت فاصله داریم. از این رو برای کاستن هزینه های بسیاری که در آینده مجبور خواهیم بود برای وارد کردن محصولات زیست فناوری متحمل شویم و برای داشتن سهم مؤثر در بازار تجارت زیست فناوری ، باید بتوانیم هرچه سریع تر توانمندی های لازم را در این فناوری بدست آوریم. این هدف بدون توجه به امر تحقیق و توسعه حوزه زیست فناوری و تدوین سیاست های مناسب و برنامه های راهبردی منسجم ، میسر نخواهد شد.

 ادامه دارد....

منبع :مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی



یک شنبه 29 مرداد 1391برچسب:, :: 23:28 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 تأثیرات نماز و سجده بر بدن

از امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) درباره حکمت های سجده پرسیدند ، حضرت فرمود : سجده اول ، یعنی آنکه در ابتدا خاک بودم و چون سر از سجده بر می داری یعنی از خاک به دنیا آمدم. سجده دوم یعنی دوباره به خاک باز می گردم و سر برداشتن از آن ، یعنی در قیامت از قبر بر می خیزم و محشور می شوم.

امام صادق (علیه السلام) می فرمایند : چون سجده برای خداست پس نباید بر خوردنی ها و پوشیدنی ها که مورد توجه اهل دنیاست ، سجده کرد. سجده باید انسان را متوجه خدا سازدد نه شکم و لباس و مادیات.

در حدیث می خوانیم : دلیل سجده سهو برای هر کم و زیادی سهو و یا کلام و قیام و قعود نابجا ، آن است که ابلیس تو را گرفتار حواس پرتی کرده و در نماز تو خللی ایجاد نموده ، پس تو بعد از نماز دو سجده بجای آور تا بینی او را به خاک مالیده شود و بداند هر لغزشی ایجاد کند تو دوباره در برابر خداوند به سجده می افتی.

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند : ظاهر سجده ، صورت گذاردن بر خاک از روی اخلاص و خشوع است ، اما باطن آن دل کندن از همه امور فانی و دل بستن به سرای باقی و رهایی از تکبر ، تعصب و تمام وابستگی های دنیوی است.

برخی از کارشناسان معتقدتد نماز خواندن تنها غذای روح انسان نیست ، بلکه جسم انسان ها را نیز تقویت می کند و آن ها را در مبارزه با مشکلات روزمره یاری می دهد. وقتی چشم ها در حالت نماز ثابت می ماند جریان فکر هم خود به خود آرام شده و در نتیجه تمرکز فکر افزایش می یابد. ثابت ماندن چشم باعث بهبود ضعف و نواقصی مانند نزدیک بینی می شود و به لحاظ روانی این حالت باعث افزایش مقاومت عصبی فرد شده و بی خوابی و افکار نا آرام را از انسان دور می کند.

ایستادن در حالت نماز باعث تقویت حالت تعادلی بدن شده و قسمت مرکزی مخچه که محل کنترل اعمال و حرکات ارادی است را تقویت  می کند و این عمل باعث می شود فرد با صرف کمترین نیرو و انرژی به انجام صحیح حرکات بعدی بپردازد.

نماز قسمت فوقانی بدن را پرورش داده و ستون مهره ها را تقویت کرده و آن را در حالت مستقیم نگاه می دارد.

تقویت احشاء و ماهیچه های شکم ، حفظ سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مزمن ، سوء هاضمه و بی اشتهایی از دیگر خواص نماز خواندن و رکوع در نماز است.

مدت زمان خواندن ذکر رکوع نیز باعث تقویت عظلات صورت و گردن ، ساق پا و ران ها می شود و به این ترتیب به جریان خون در قسمت های مختلف بدن سرعت می بخشد.

سجده نیز ستون مهره های بدن را تقویت کرده و درد های سیاتیک را آرام می کند.

سجده همچنین باعث افزایش جریان خون در سر شده که این امر با تغذیه این غدد باعث حفظ شادابی ، زیبایی و طراوت پوست می شود.

سجده باعث آسودگی و آرامش در فرد شده و عصبانیت را تسکین می دهد. استحکام بخشیدن و تقویت عضلات پاها و ران ها ، کمک به نفخ معده و روده و بهبود فتق ، از خواص نشستن بعد نماز است.



پنج شنبه 12 مرداد 1391برچسب:, :: 16:57 ::  نويسنده : عطیه رجائی

بررسی حساسیت باکتری نسبت به آنتی بیوتیک ها (آنتی بیوگرام) 2

2.      MIC (Minimum Inhibitory Concentration)

یعنی کمترین غلظتی از آنتی بیوتیک که باعث مهار رشد باکتری می شود. در خواست تعیین MIC معمولاٌ در مراکز بیمارستانی و در بیماران خاص مبتلا به عفونت های بسیار مقاوم جهت تعیین دز دقیق آنتی بیوتیک انجام می شود و جهت بیماران سر پایی ضرورتی ندارد. پس گاهی جهت تعیین حساسیت ضد میکروبی بایستی MIC تعیین گردد که بسیار جهت بیماران خاص (عفونت های میکروبی دارای مقاوت چندگانه) حائز اهمیت است.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


دو شنبه 12 تير 1391برچسب:, :: 16:54 ::  نويسنده : عطیه رجائی

بررسی حساسیت باکتری نسبت به آنتی بیوتیک ها (آنتی بیوگرام) 1

یکی از وظایف آزمایشگاه های کلینیکی فراهم نمودن اطلاعاتی است که از طریق آن پزشک بتواند بیمار را درمان کند. از این رو دو نکته باید مورد توجه قرار بگیرد:

1.      تشخیص عامل عفونت

2.      انتخاب داروی ضد میکروبی مناسب برای درمان

با توجه به مقاومت روز افزون باکتری ها به مواد ضد میکروبی انجام یک تست صحیح و دقیق جهت تعیین حساسیت دارویی از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. پس جهت درمان باید حساسیت باکتری ها به مواد ضد میکروبی از جمله آنتی بیوتیک ها تعیین شود.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


جمعه 9 تير 1391برچسب:, :: 23:26 ::  نويسنده : عطیه رجائی
مرگبار ترین گونه های دریا را ببینید
اين 10 گونه مرگبارترين گونه هاي اعماق دريا هستند.

به گزارش خبرنگار دانش هاي روز باشگاه خبرنگاران، در اين مطلب با گونه هاي وحشت آفرين دريا آشنا مي شويم که با کم خطرترين آنها آغاز مي شود.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 15 خرداد 1391برچسب:, :: 11:31 ::  نويسنده : عطیه رجائی

عفونت ها به دستگاه عصبی آسیب می رسانند

وضعیت رشدی کودک در نتیجه ی وقوع یک بیماری خاص یا ضربه ی جسمی تغییرات چشمگیری پیدا می کند.
غفار رمضانی مشاور در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمانباشگاه خبرنگاران گفت: بیماری ها و ضربه های جسمی آثار نامطلوبی بر رشد یا مهارت های کودک پس از آسیب می گذارد که گاهی با گذشت زمان آشکار می شود.
وی افزود:عفونت ها یکی از عواملی است که تاثیر زیادی برمغز کودک می گذارد و به دستگاه عصبی مرکزی او آسیب می رساند که این آسیب بعدها جدی تر به رشد شناختی کودک صدمه می زند.
وی در ادامه گفت:شناخته شده ترین علل صدمات سر که موجب بروز معلولیت های رشدی می شوند تشنج و تصادف با وسایل نقلیه است ولی صدمات سر در حوادث خانگی مثل از میز و پله افتادن پیش تر است.
وی در پایان تصریح کرد: به طور کل بیماری ها و صدمات جسمی یکی از علل آسیب کامل یا نسبی مغز است که گاهی اختلال هوشی و یادگیری را در کودک به وجود می آورد.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



دو شنبه 15 خرداد 1391برچسب:, :: 11:27 ::  نويسنده : عطیه رجائی

درمان سستی لثه با برگ تمشک

میوه و برگ تمشک از جمله گیاهانی است که تاثیر زیادی در تقویت لثه ها و استحکام آنها در دهان دارد.
لاله نصیری ،جراح و دندانپزشک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمانباشگاه خبرنگاران عنوان کرد: میوه و برگ تمشک از جمله گیاهانی است که تاثیر زیادی در تقویت لثه ها و استحکام آنها در دهان دارد.
وی در ادامه مطلوب خود افزود:درمانگران طب سنتی به افرادی که دچار سستی لثه هستند توصیه می کنند تا برگ تازه تمشک را در دهان بجوند و از میوه تمشک در فصل تابستان استفاده می کنند تا استحکام اولیه لثه ها را به دست آورند.
نصیری خاطرنشان کرد:جویدن برگ تمشک موجب درمان زخم ها و برخی التهاب های لثه نیز می شود.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



دو شنبه 15 خرداد 1391برچسب:, :: 11:23 ::  نويسنده : عطیه رجائی

هو المحبوب

سلام خدمت شما کاربران عزیز وبلاگ بیوتکنولوژی

خوشحال میشم نظرات و پیشنهادات و انتقادات سازنده تون رو برای هر چه بهتر کردن این وبلاگ بدونم.

پس منتظر نظراتتون هستم. 

در ضمن خوشحال میشم اگر در نظر سنجی هم شرکت کنید.



جمعه 12 خرداد 1391برچسب:, :: 11:21 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 

خواص درماني ليموترش

لیمو ترش سرشار از ویتامین C و پتاسیم است.

حمید رضا شمس، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمانباشگاه خبرنگاران عنوان کرد: لیمو ترش سرشار از ویتامینC و پتاسیم است و از بیماری اسکوربوت جلوگیری می کند.
وی در ادامه مطلب خود افزود: لیمو ترش، سرگیجه را رفع می کند و اگر لیمو ترش با کمی عسل مصرف شود موجب آرامش می شود و دلشوره را برطرف می کند.
وی تصریح کرد: قندها، پلی ساکارید، اسید های عالی، چربی، کاراتنوئیدها، ویتامین هایB3 ، B2 ،A1 ، B مواد معدنی ، فلانوئیدها، لیمونوئید ها و اسانس از ترکیبات موجود در آب لیمو است.
وی خاطر نشان کرد: لیمو ترش از خونریزی جلوگیری می کند، موجب افزایش مقاومت بدن می شود و ضمن اینکه از عفونت ها جلوگیری می کند و آنتی اکسیدان قوی دارد./عط

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



یک شنبه 10 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 21:21 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 آنتی اکسیدان چیست؟

آنتی اکسیدان‌ها ( antioxidant) ترکیباتی هستند که باعث محافظت در برابر آسیب سلولی ناشی از مولکول‌هایی به نام رادیکال‌های آزاد می‌شوند.به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که از تشکیل رادیکال‌های آزاد در سلول‌ها جلوگیری می‌کنند.
آنتی اکسیدان‌ها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. لوتئین و زیگزانتین از مواد آنتی اکسیدانی هستند که در تخم مرغ وجود دارند.این مواد آنتی اکسیدان باعث جلوگیری از بروز آب مروارید می‌شوند. از آنتی اکسیدان‌های مهم بدن میتوان به ویتامین E اشاره کرد.
 
از جمله آنتی‌اکسیدان‌های رایج و غذاهای حاوی آن می‌توان به اینها اشاره کرد:
ویتامین C که در مرکبات و آب میوه؛ میوه‌های توتی و سایر میوه‌ها؛ سبزیجات به رنگ سبز تیره؛ فلفل قرمز و سبز.
ویتامین E که در روغن‌های گیاهی، غلات کامل، و سبزی‌های برگ‌دار سبز یافت می‌شود.
سلنیوم که در غلات کامل، اغلب سبزی‌ها، گوشت مرغ، تخم مرغ‌، و اغلب فراورده‌های لبنی یافت می‌شود.
بتاکاروتن که میوه‌ها وسبزی‌هایی مانند کلم براکلی، اسفناج، هویج، سیب‌زمینی شیرین، فلفل سبز و قرمز، زردآلو، طالبی یافت می‌شود.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



یک شنبه 10 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 21:3 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 زنان پيش از بارداري توت فرنگي بخورند

توت فرنگي ميوه‌اي است كه در فصل بهار به بازار مي‌آيد و با توجه به خواص بسيار زيادي كه دارد، مصرف آن توصيه مي‌شود. به گزارش سرويس علمي پزشكيباشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، اين متخصص تغذيه با اشاره به اينكه توت فرنگي سرشار از ويتامين‌ها و آنتي‌اكسيدان است، افزود: اين ميوه منبع اصلي فولات يا اسيد فوليك است و به همين دليل مصرف آن در زنان، پيش از بارداري توصيه مي‌شود .

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



یک شنبه 10 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 19:30 ::  نويسنده : عطیه رجائی

جلسه پنجم 21/1/91:

شمارش WBC در هر متر مکعب خون (mm3)

این آزمایش هم مانند آزمایش شمارش گلبول های قرمز می باشد با این تفاوت که در این آزمایش محلول رقیق کندده آب مقطر + اسید استیک گلاسیال خالص + بلو 2 متیلن می باشد.در ضمن خون را تا 5/0 پیپت ملانژور می کشیم و تا 111 رقیق می کنیم.

کمبود گلبول های سفید را لوکوپنی و زیاد شدن گلبول های سفید را لوکوسیتوز می گویند.

فرمول:

حجم هر خانه × تعداد خانه های شمارش شده / فاکتور رقت ×تعداد گلبول های سفید شمارش شده = تعداد WBC در هر mm3

(w1+…..+w2) ×20 /4×0.1 = تعداد WBC در هرmm3

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


جمعه 8 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 12:30 ::  نويسنده : عطیه رجائی

جلسه ی چهارم 15/12/90:

شمارش گلبول های قرمز در هر mm 3 خون

سلول های قرمز ، سلول هایی بدون هسته و مقعر‌الطرفین هستند. در شرایط طبیعی قطر آنها بطور متوسط 7.5 میکرون می‌باشد. اگر اندازه سلول کوچکتر از 6 میکرون باشد میکروسیت و اگر بزرگتر از 9 میکرون باشد، ماکروسیت نامیده می‌شوند. حضور گویچه‌های قرمز با اندازه‌های مختلف در خون را آنیزوسیتوزیس Anisicytosis و حضور گویچه‌های قرمز با اشکال متفاوت در خون را پوی کیلو سیتوزیس Poikilocytosis می‌نامند. که در حالات مرضی دیده می‌شوند.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 11:37 ::  نويسنده : عطیه رجائی

جلسه سوم 8/12/90:

ابعاد سلولی با استفاده از ابزار و وسایل دقیقی که در اختیار داریم می توانیم ابعاد سلول مورد نظر را بدست آوریم. اهمیت اندازه گیری ابعاد سلول به منظور استفاده ی آن در شناخت سلول هاست. در این آزمایش از دو وسیله به نام میکرومتر چشمی یا eyepiece و میکرومتر صفحه ای یا stage Micrometer استفاده می کنیم. میکرومتر صفحه ای ، لامی است که به وسیله ی ابزار دقیق دو تا خط mm1 را بر هم عمود کرده اند هر کدام از این خطوط به صد قسمت تقسیم شده بنابراین هر قسمت mm1 یا μ10 است.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 11:31 ::  نويسنده : عطیه رجائی

جلسه ی دوم 1/12/90:

به منظور استفاده ی کارآمد و مؤثرتر از میکروسکوپ درک مفاهیم اصلی آن شامل بزرگ نمایی و قدرت تفکیک ضروری است.

بزرگ نمایی:

افزایش اندازه ی نمونه یا بزرگ نمایی توسط عدسی شیئی و چشمی انجام می گیرد. عدسی های چشمی در قسمت فوقانی میکروسکوپ واقع اند و عدسی های شیئی در قسمت پایین روی صفحه ی چرخان یا revolver قرار دارند. عدسی های شیئی به نمونه نزدیک تر بوده و تصویر واقعی و بزرگی از آن ایجاد می کند که در سطح کانونی عدسی های چشمی قرار دارد. این تصویر مجدداً بزرگ شده و تصویر نهایی تشکیل می شود و 4 عدسی شیئی روی این چرخه چرخان داریم که بزرگ نمایی آن ها با هم فرق دارد.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 11:25 ::  نويسنده : عطیه رجائی

    نانوذرات پزشکان را در یافتن بیماریزاها یاری می‌کند

محققان دانشگاه فلوریدای مرکزی فنآوری جدیدی را در عرصه نانوتکنولوژی ایجاد کرده که ابزار حساس‌تر و سریع‌تر را برای یافتن بیماریزاها در اختیار پزشکان قرار می‌دهد که با بیماری التهابی روده در ارتباط است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تکنیک جدید نانوذرات همچنین می تواند برای یافتن سایر میکروبهایی به کار رود که قرنهاست دانشمندان را به چالش کشیده اند چرا که آنها در اعماق بافتهای انسانها پنهان شده و می توانند سلولها را به منظور حمله به سیستم ایمنی برنامه ریزی کنند.

این میکروبها سالها بعد دوباره ظاهر می شوند و می تواند مشکلات جدی سلامتی چون سل برای فرد ایجاد کنند. درحال حاضر روشهای آزمایشی برای یافتن این میکروبهای مخفی وجود دارد اما این روشها نیازمند زمان مدیدی برای تکمیل است و اغلب درمان موثر را برای هفته ها یا حتی ماه ها به تعویق می اندازد.

براساس گزارش ساینس دیلی، مانوئل پرز استادیار دانشگاه فلوریدای مرکزی و صالح ناصر استاد این دانشگاه و گروه تحقیقاتی آنها روشی را توسعه داده است که از نانوذرات پوشیده شده با شاخصه های DNA برای یافتن بیماریزاها استفاده می کند.

این تکنیک موثرتر و دقیق تر از روشهایی است که درحال حاضر حتی برای میزان اندکی از بیماریزاها مورد استفاده قرار می گیرد. مسئله مهم تر این که مشخص شدن نتایج از این روش چند ساعت زمان نیاز دارد اما روش قبلی هفته ها و ماه ها به طول می انجامید.

نتایج تحقیقات این گروه در مجله علمی PLoS ONE منتشر شده است.

منبع : خبر گزاری مهر 



جمعه 25 فروردين 1391برچسب:, :: 12:34 ::  نويسنده : عطیه رجائی

تحقیقات 33 ساله؛

لکه‌های قهوه‌ای زرافه‌ها سن آنها را فاش می‌کند

با ثبت تغییرات رنگ میان زرافه‌های نر جوان و پیر تحقیقات 33 ساله در آفریقا نشان می‌دهد که سن زرافه‌های نر با نگاه به لکه‌های قهوه‌ای پوست آنها قابل تخمین است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات 33 ساله روی زرافه های نر در زامبیا، نشان می دهد که طرح آشنای لکه های قهوه ای روی بدن زرافه ها هرچه تیره تر باشد سن زرافه نیز بیشتر است. کارشناسان با مقایسه عوامل تغییرات رنگ می توانند سابقه ای از زندگی حیوانات ارائه دهند. آنها اظهار داشته اند که لکه های تیره تر را می توان به تغیرات تستسترون زرافه ها نیز نسبت داد.

براساس گزارش بی بی سی، فرد بی برکویچ از موسسه تحقیقات پریمیت و مرکز تحقیقات حیات وحش دانشگاه کیوتو ژاپل با همکاری فیل پری طبیعت شناس در این رابطه همکاری داشته است. لکه قهوه ای روی تن تمام گونه های زرافه ها با افزایش سن تیره تر می شود اما زمان دقیق این تغییرات نامشخص باقی مانده است. این تحقیقات نشان می دهند که پوشش زرافه های نر برای نخستین بار در سن هفت یا هشت سالگی آنها تغییر می کند و این لکه ها ظرف دو سال تیره تر می شوند.

 منبع : خبرگزاری مهر



جمعه 25 فروردين 1391برچسب:, :: 12:16 ::  نويسنده : عطیه رجائی

استاد: جناب آقای شجاعی سعدی

جلسه ی اول 16/11/90:

میکروب Microb : موجودات زنده معمولاً تک سلولی که فاقد بافت و اندام مشخصی باشند.

میکروب ها ← 1. جلبک ها Alge : موجودات زنده فتوتروف (تولید کننده)

                   2. قارچ ها Fungi : موجودات زنده هتروتروف ← عمدتاً ساپروفیت (گندرو)

                   3. Protozoa : موجودات زنده تک سلولی یوکاریوت ← بعضاً زندگی انگلی

                   4. (Monera) Bacteria : موجودات زنده تک سلولی پروکاریوت

                  5. ویروس ها Virus : کوچکترین ذرات عفونی که در ژنوم خود فقط یک نوع اسید نوکلئیک (a.N) دارند.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 10:7 ::  نويسنده : عطیه رجائی

رنگ آمیزی اسپور

برخی از باکتری ها مثل باسیلوس ها و کلستریدیوم ها اسپور تولید می کنند. اسپور ، باکتری را در شرایط نامساعد حفظ می کند. اسپور با رنگ های سرد به سهولت رنگ آمیزی نمی شود. در روش رنگ آمیزی زیر که به نام روش شیفر- فولتن معروف است باکتری های رویشی قرمز رنگ و اسپورها به رنگ سبز دیده می شوند.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


جمعه 18 فروردين 1391برچسب:, :: 10:27 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 آيا نانوتكنولوژي واقعي است؟

آيا نانوتكنولوژي واقعي است؟

بحث بسيار مهمي اكنون در جمع محققين نانوتكنولوژي nanotechnology در جريان است. اين بحث به نام جدل دركسلر-اسماليDrexler-Smalley debate خوانده ميشود، و برروي موضوع اسمبلي مولوكوليmolecular assembly متمركز است. اريك دركسلرEric Drexler بيست سال پيش نانوتكنولوژي را بنيانگذاري كرد، و رئيس هيئت مديره موسسه فورسايت است. ريچارد اسمالي از برندگان جايزه نوبل در شيمي و محقق نانوتكنولوژي در 10 سال گذشته بوده است، و بر روي امكانات كاربردي ننوتوب كربنيcarbon nanotubes كار كرده است.

 جالب است كه يكي از برجسته ترين نظريه پردازان عصر ما، كه از شخصيت هاي دانش هوش مصنوعي است، يعني ري كورزويل Ray Kurzweil، اين جدل دركسلر-اسمالي را با دقت مورد خطاب قرار داده است. مقاله كورزويل شرح جز به جز تكنيكي اين جدل است، و او به شكل علمي نشان ميدهد كه چرا مهم است كه از ديدگاه دركسلر حمايت شود. به نظر من، جدل دركسلر- اسمالي، اهميتي در فراسوي تعلقات عرصه هاي ويژه تحقيقاتي آن ها دارد، نظير بحث هاي مشابه 20 سال پيش در عرصه هوش مصنوعي، وقتيكه از سوئي مكارتيMcCarthy و مينسكيMinsky معتقد بودند هوش مصنوعي امكان پذير است، و از سوي ديگر، كساني نظير درايفوسDreyfus و سرلSearle، يا امكانAI را نفي ميكردند و يا آنرا خيلي ضعيف مي ديدند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 13 فروردين 1391برچسب:, :: 17:53 ::  نويسنده : عطیه رجائی

 کول دیسکی کوچک برای رمزگشایی ژنوم کامل انسان در شش ساعت

 



این یک پیشرفت شگرف در سال ۱۹۹۵ بود: بعد از ۱۳ ماه دانشمندان بالاخره توالی ژنوم یک باکتری را به طور کامل به دست آوردند. و این روزها، به دام انداختن ژنها تنها با یک درایو USB طی چند ثانیه انجام پذیر است! 

این گجت جالب که MinION نامیده می شود، توسط Oxford Nanopore Technologies ساخته شده و دانشمندان تولید کننده آن می گویند که این ابزار از اواخر امسال با قیمت ۹۰۰ دلار به بازار عرضه خواهد شد. حالا دیگر پزشک ها می توانند آن را در جیب لباس شان همراه داشته و هرگاه که لازم شد، به راحتی ژن های ویروس ها و عوامل بیماری زا را شناسایی کنند. چیزی که به نظر غیر قابل باور می آید. 

 



ادامه مطلب ...


یک شنبه 13 فروردين 1391برچسب:, :: 12:38 ::  نويسنده : عطیه رجائی

رنگ امیزی باکتری ها:

باکتری ها را می توان به دو روش ، زیر میکروسکوپ مشاهده کرد:

1.      میکروارگانسیم های زنده و بدون رنگ آمیزی

2.      سلول های مرده و رنگ شده با مواد رنگی

مواد رنگی اغلب املاحی هستند که یکی از یون های آنها ، رنگی است. مواد رنگی را می توان به دو گروه قلیایی و اسیدی تقسیم کرد. اگر قسمت رنگی بار مثبت داشته باشد رنگ را قلیایی می گویند اگر قسمت رنگی دارای بار منفی باشد رنگ اسیدی خواهد بود به طور مثال متیلن بلو یک رنگ قلیایی و ائوزین و نکروزین رنگ های اسیدی هستند.

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
سلام مهمان گرامی؛ به وبلاگ علمی بیوتکنولوژی خوش آمدید برای استفاده از امکانات وبلاگ لازم است که حتما در وبلاگ عضو باشید.


ادامه مطلب ...


سه شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, :: 20:49 ::  نويسنده : عطیه رجائی

  دیسکاس قشنگ ترین ماهی آب شیرین

 قشنگ ترین ماهی آب شیرین باعتقاد اکثر کارشناسان ماهیهای دیسکاس هستند. دیسکاسها دارای انواع رنگاهی گوناگونند. مانند دیسکاس آبی، قهوه ایی، سبز که معمولا در 15 ماهگی بالغ می شوند. تمام شرایط و نگهداری و تکثیر آنها مشابه آنجل بهتر صورت می گیرد معمولا داخل گله خودشان همدیگر را انتخاب کنند.

 یکجفت مولد دیسکاس خوب از تخمها مراقبت می کنند. و معمولا هر 15 روز یکبار تخمریزی انجام می دهند. آب دیسکاسها باید دارای سختی 3 تا 5 درجه DH باشد و دمای آب آنها 27 درجه سلسیوس ثابت باشد. دیسکاسها تخمهایشان را روی اشیاء شیب دار می گذارند. معمولا 48 ساعت بعد از تخمگذاری تخمها باز خواهند شد.

لاروهای دیسکاس سه روز احتیاج به هیچ غذایی ندارند چون از کیسه زرده ایی مجهز که در زیر شکم دارند تغذیه می کنند.

از صبح روز چهارم بعد از تولد لاروها به بدن والدین خود می چسبند و از لعابی که از پوست آنها تراوش می شود تغذیه می شود تغذیه می کنند. بعضی معتقدند که تخمهای خراب و تجزیه شده که رشد باکتریها را همراه دارد می تواند غذای چند روز لاروهای دیسکاس باشد ولی چیزی که ثابت شده است حضور والدین در هر حالت برای غذا دادن و پرورش لاروهای دیسکاس کاملا واجب ضروری است. زمانیکه بچه ها بخوبی شنای آزاد پیدا کنند و بتوانند نوزادان میگو را بخورند می توان والدین را از آنها دور ساخت و مولدین را برای نوبت بعدی تخمریزی آماده ساخت

. تعویض آب به رشد و شادابی بچه های دیسکاس کمک می کند. زیرا آب دیسکاسها بر اثر مدفوع و غذاهای اضافی و مانده در آکواریوم آلوده و کمی اسیدی می شود که در نتیجه آب باعث سوختن لبه های باله و دم آنها خواهد شد. از طرفی دیگر بر اثر تبخیر آب املاح موجود در آب مانند نمکهای کلسیم و منیزیم باقی می مانند و آب را سنگین می کنند که برای دیسکاسها قابل تحمل نیست. بنابراین بهتر است همواره باندازه ایی که آب تبخیر می شود.

 به همان اندازه هم شما آب از آکواریوم خارج کنید. سپس آب آماده و مناسب اضافه کنید تا همواره تعادل بین املاح موجود در آب و سختی آب برای دیسکاسها برقرار باشد. (تمام نکات و شرایط مربوط به قسمت ماهی آنجل در مورد دیسکاسها صدق می کند)


واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان



سه شنبه 16 اسفند 1390برچسب:, :: 16:43 ::  نويسنده : عطیه رجائی

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 9 صفحه بعد